YABANCI BİR ORTAK, KİM İSTEMEZ Kİ?

YABANCI BİR ORTAK, KİM İSTEMEZ Kİ?

Günümüzdeki çoğu girişimcinin hayali. Ama bir yandan da en büyük korkusu. İşini büyütecek bir ortaklık ama aynı zamanda da büyük bir risk. Varsayalım ki başarılı bir girişimci, üretici ya da ticaret yapan birisiniz, tüm övgüleri paylaşmaya sıcak bakar mıydınız? Bir an düşündünüz değil mi? 

Ortaklık söz konusu olduğunda hemen her şeyi bölüşmek zorunda olacağınızın bilincine varmak başlıca etken olacaktır. Diyelim ki ortaklık fikrine sıcak baktınız ve ortaklık size çok da uzak görünmedi, peki yabancı bir ortaklık hakkında düşünceleriniz ne olurdu? 

Başarılı iş insanı Murat Ülker, yabancı ortaklıklarla ilgili risk yönetimini ele alıyor. “Bizim Yıldız Holding küresel tecrübemiz neredeyse her ülke kültürünü kapsıyor” diyen Murat Ülker’in deneyimlerini okumak için önemli bir fırsat ele geçirmiş durumdasınız! 

Bir ortaklık kurmaya maddi, manevi ve mental olarak hazırlıklı olmakla işe başlamalısınız. 

“Kültür araştırmacısı Hofstede’nin “Hofstede Insight” isimli şirketinde çalışan iki araştırmacı ortaklıklara veri teşkil edecek şekilde ülke kültürlerini rekabetçiler, organizatörler, bağlantılılar, karşılıklılar, diplomatlar, maratoncular ve zanaatkarlar olarak yediye ayırmışlar” 

Her bir başlığın detaylı açıklamasını yazı boyunca okuyabileceksiniz. 

İşyeri sahibiyseniz her şeyi tek başınıza göğüslemek zor geliyorsa ortaklık fikri o noktada yeşillenecektir. Yabancı ortaklıklarda ise genellikle ilk teklif karşı taraftan gelir gibi görünüyor. Bu süreçte iş yükünüzü ve kültür çatışmasını minimuma indirmek için öngörülebilecek önlemleri olmak için sizi yeni sayımıza bekliyoruz. 

Keyifli okumalar dileriz.  

Kategori: GenelTarih: 13 Eylül 2021, Pazartesi