AKLIMA BİR ŞEY GELDİ!
Pek çoğumuzun aklına gün boyu birkaç fikir gelir, gider. Bazıları fikrin de ötesine geçer ve bize mantıklı gelen ürünlere, icatlara dönüşme ihtimali üzerinde duracağımız bir noktaya gelebilir. Sonuçta her yeni fikir bir ihtiyaçtan, bir kıvılcımdan doğuverir. Gerçekten inandığınız bir yeni ürünle ya da icat ile yüksek başarı elde edeceğinizi düşünüp yatırım aşamasına da gelebilirsiniz. Tüm bunlar ne kadar da olası görünüyor değil mi?
Anlık derginin bu kısmında Murat Ülker, yeni bir ürünün başarısız olma ihtimalini ve nedenlerini anlatıyor.
‘’Bu yeni ürün lansmanlarında “başarısız oldu”, “hayal kırıklığı”, “iptal edildi” sonuçlarına alan ürün yüzdesi nedir biliyor musunuz? Tam %80. Bu sonuç yıldan yıla da değişmiyor.’’
Başarı hikayeleri kadar ‘’başarısızlık hikayeleri’ daha fazla ders çıkartmamızı sağlıyor. Bir fikre çok inandığında başarısız olmayacağına dair de bir hisse kapılmak mümkün ama sadece inanmak her zaman başarı getirmiyor. Başarısızlığı, pek çok şeyi anlamamızda yardımcı olan itici bir kuvvet gibi düşünebiliriz. Pes etmek yerine daha iyisini yapabilmemiz için bir yöntem.
‘’Birçok şirket başarısızlıklarının bültenini yapmaz ve bir an önce gömer. Kimse de bu başarısızlıkları CV’sine yazmaz.’’
Bilinen çoğu köklü markanın da emin olun ki girişimlerinin hepsi başarı ile sonuçlanmıyor. Murat Ülker bu yazısında Alberto Savoia’nın ‘The Right It’ kitabını da öneriyor. Murat Ülker, Savoia’nın ‘The Right It kitabında geçirdiği gibi aslında pazar araştırmalarının ürünü nereye konumlandırdığı ve verilerinin doğruluğunu sorgulamanın önemli olduğuna açıklık getiriyor.
NEDİR BU “PAZAR BAŞARISIZLIĞI YASASI”
Yazar Alberto Savoia’nın öne sürdüğü bunu yasa olarak kabul etmesinin nedeni çok sayıda yeni fikrin başarısız olması yani yasa saymamız için elimizde yeterince kanıt olması.
Başarısızlıklarla korkmadan yüzleşebilmek ve sizi ileriye taşımasına izin vermek için Murat Ülker’in bu yazısını kaçırmayın.
Keyifli okumalar.
Kategori: GenelTarih: 07 Temmuz 2021, Çarşamba