YENİ MEDYA VE POPÜLİST SİYASET: SEÇMEN DAVRANIŞLARINDA DÖNÜŞÜM
Prof. Dr. Yavuz Odabaşı'nın, siyaset ve seçmen ilişkisinin dönüşümünü ele aldığı yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Prof. Dr. Yavuz Odabaşı'nın, siyaset ve seçmen ilişkisinin dönüşümünü ele aldığı yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Future Normal / 8 Questions to Create Business Your Children Will Be Proud Of yani Geleceğin Normali / Çocuklarınızın Gurur Duyacağı Bir İş Yaratmak İçin 8 Soru*, iş dünyasında amaca yönelik ve anlamlı bir yaşam hedefleyen liderler için bir rehber niteliğinde olan bu kitap, işinizi sadece kâr amacı gütmenin ötesinde topluma ve çevreye olumlu katkılar sağlayacak bir şekilde nasıl dönüştürebileceğinizi sorgulayan 8 soru etrafında şekilleniyor. Murat Ülker'in derinlemesine analizlerinin yer aldığı bu keşif yazısını Anlık Normal derginin yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Araç kiralama sektörü dijitalleşme, sürdürülebilirlik, otonom araçlar ve esnek hizmetlerle gelecekte büyük değişimlere sahne olacağını belirten Renticar CEO'su Zafer Salman’ın, Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal ile gerçekleştirdiği araç kiralama sektörüne dair bilgi dolu röportajını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
İletişim ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Ceren Özay Uz'un, sürdürülebilirlik kavramının önemini ve bu alanda yapılması gerekenleri ele aldığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal’ın, troll kültürü ve etkilerini irdeleyen yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Melisa'nın, en güzel anılarını ve mücadelesini paylaştığı röportajını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Prof. Dr. Yavuz Odabaşı'nın, Mart 2024 yerel seçimler sonrası yereldeki değişimin yansımalarını analiz ettiği yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Prof. Dr. Yavuz Odabaşı'nın, Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken siyasi ittifakları ve siyaset pazarlamasının yeni boyutlarını incelediği yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Reklam ve iletişim sektörünün cinsiyetçilikle mücadelede daha duyarlı bir yaklaşım sergilemesi ve gerçekçi kadın temsillerine odaklanması gerektiğini vurgulayan ve bunu bize örnekleriyle hatırlatan Lagalugacılar Dijital İletişim Ajansı kurucusu Selin Aydınoğlu Ünal’ın yazısını Anlık Normal’in son sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Prof. Dr. Yavuz Odabaşı'nın, Mart 2024 yerel seçimlerini ele aldığı yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Öğretim Görevlisi, Yapımcı-Yönetmen Sinem İnce’nin, PR/Halkla İlişkiler’i detaylandırdığı bilgi dolu yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Yavuz Odabaşı'nın, 2023 yılı kelimelerinin pazarlamadaki yansımalarını ele aldığı yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal’ın, yaşananları ve ortaya çıkan soruları detaylı bir şekilde irdeleyerek, bu marka savaşının nasıl bir sonuca evrilebileceğini anlamamızı sağlayacak olan yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Gezgin, turizmi, fotoğrafçı Hakan Çokgezen’in, Türkiye'nin turizm sektörünü ve bu sektörün geçmişini, mevcut durumunu ve karşılaştığı zorlukları kendi tecrübeleriyle ele aldığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar
Dünya Bankası Danışmanı, Ekonomi Profesörü Prof. Dr. İbrahim Ünalmış’ın ekonomi politikalarıyla ilgili analizlerini Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar
Ekonomist Besim Üstün’ün, enflasyona ve etkilerine dair analizlerini Anlık Normal’in yeni sayısından okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar
Bu başarılı film için tüm ekibe teşekkürlerimizi sunarken, Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal’ın, filmi postmodern Türkiye manzarasından ele aldığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Yavuz Odabaşı'nın, 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası orta sınıfın, farklı kesimler arasında yaşadığı ikilemi, ayrıntıları ve örnekleriyle ele aldığı yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
İletişim Stratejileri Uzmanı Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in seçim sürecini, Millet ve Cumhur ittifaklarının seçim kampanyalarının sonuçlarını değerlendirdiği yazısını, Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Yavuz Odabaşı'nın, CHP'nin modernist laik kimliğinden postmodern bir yapıya geçiş yapma çabasını ve AKP'nin popülist ve pragmatik bir yapıdan milliyetçi-muhafazakar bir yapıya dönüşmesini incelediği yazısını Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
ChatGPT’nin en yeni sürümü olan ChatGPT-4 ile yapay zeka, insan, yalan haber, troll marketing, deprem ve seçim gibi birçok konuda konuştuğumuz bu röportajı Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Kandilli Rasathanesi ve DAE, Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ile hepimizi ilgilendiren bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Keyifli okumalar.
Devekuşu sendromunun üzerimizde bıraktığı yanılgıları ve bu yanılgılardan kurtulmak için neler yapmamız gerektiğinin detaylarını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Dünya Gazetesi Teknoloji Editörü Kemalettin Bulamacı ile bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi Keyifli okumalar.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal’ın, yaşadığımız afet sonrası yaşanılan iletişim krizini bir iletişim uzmanı olarak ele aldığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı İrem Hattat’ın hayatımıza dokunan ipuçlarını bulabileceğiniz yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Tam Finans Genel Müdürü Hakan Karamanlı ile Tam Finans’ın çalışma modelinin yanı sıra, finans sektörü için de zihin açıcı örnekler bulabileceğimiz bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer ile girişimciliğe dair bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Vinci Girişim Sermayesi Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton ile detaylı, bilgi dolu ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, fonbulucu kurucusu Hakan Yıldız ile keyifli ve bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, BUG Lab Kurucu Direktörü Dr. Güven Çatak ve Domino Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ile çok yönlü sohbetler gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Dr. Faik Uyanık ile keyifli ve bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal'ın Dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik ile yaptığı ufkumuzu açan bu sohbeti Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Türkiye’nin ilk ve en büyük anne-bebek ürünleri mağazası ebebek’in kurucusu Halil Erdoğmuş’un deneyimlerini de paylaştığı keyifli ve bilgi dolu yazımızı Anlık Normal'in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Girişim ekosisteminin iki tarafında da bulunan nadir isimlerden olan Impact Hub İstanbul kurucu ortağı Semih Boyacı ile gerçekleştirdiğimiz bilgi dolu ve keyifli sohbeti Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Bizi bekleyen tehlikeleri ve bilinmezlikleri anlamamıza yardımcı olacak olan Murat Ülker’in bu yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Türkiye’nin fındık politikası hakkında derinlemesine analizleri Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal’ın, kendisine yaşatılan mağduriyeti hem müşteri hem de iletişim uzmanı olarak ele aldığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Bu oyunun özelliği ya da diğer oyunlardan farkı nedir? Bağımlı olmadan oyun oynamak mümkün mü? Tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını Prof. Dr. Yavuz Odabaşı’nın derlediği yazımızda bulabilirsiniz.
Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, dijital ajansları, markaların dönüşümünü ve markaların içinde değişimlere sebep olanları, sektörün duayen isimlerinden İhsan Özçıtak ile konuştu.
Murat Ülker yazdı: “NİÇİN BATIYI TAKLİT ETMEMELİYİZ?”
Çocukları bu klişelerden nasıl kurtarabiliriz? Kız çocuklarının negatif yönde etkilenmemeleri için neler yapabiliriz? Bu soruların cevaplarını yazımızda okuyabilirsiniz.
Yazar Evren Bay’ın, glutensiz yaşama başlama sebebini ve neden glutene geri döndüğünü, tecrübelerine ve araştırmalarına dayanarak aktardığı yazısını Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Sinema tarihimize damga vurmuş filmlerin ve hafızalarımıza yer etmiş kliplerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Türkiye’nin ilk kadın spor komiseri Banu Başeren Çeker ile motor sporlarını, yer aldığı organizasyonları ve imza attığı başarıları konuştuk.
Murat Ülker Yazdı: “SU KULLANANIN, TOPRAK İŞLEYENİN OLMALIDIR”
Saffet Emre Tonguç’un İstanbul’u, seyahatlerini ve anılarını anlattığı, Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal ile yaptığı keyifli sohbeti Anlık Normal’in yeni sayısında okuyabilirsiniz.
Çip krizinin sebepleri ve sunulan çözümler neler? Tahminlere göre ne zaman sonuç verecek? Hedef Filo Operasyon Direktörü İlker Mermertaş yazdı.
Anlık Normal’in yeni sayısında, Postmodern Pazarlamayı Anlamak kitabının yazarı Prof. Dr. Yavuz Odabaşı bize bu yeni dünyayı anlatıyor.
Biraz ipod bir tutam da Broadcast derken; karşınızda podcast. Radyo Programcısı ve Podcast Yayıncısı Aykut Balcı ile podcast üzerine keyifli bir söyleyişi gerçekleştirdik.
Teknolojik gelişimlerin, gündelik hayatımıza doğrudan etkisi ve yarattığı soru işaretleri, anne ve çocuk alanında uzman bir stratejist olan Esra Baykal’ın keyifli anlatımıyla Anlık Normal’in yeni sayısında.
Metaverse evrenine dahil olmak hatta yatırım yapmak isteyenler için Murat Ülker’in öngörüleriyle ufuk açıcı bir yazı Anlık Normal’in yeni sayısında.
Hurafelerin hayatımıza olan doğrudan etkisi ve doğru bilinen hurafeler, Gıda Hurafeleri Avcısı Ebru Akdağ’ın ufuk açıcı anlatımıyla Anlık Normal’in yeni sayısında.
Sosyo-kültürel dengelerin sürekli değişmesi ve kuşaklar üzerindeki etkileri, Prof. Dr. Zafer Yenal’ın ufuk açıcı anlatımıyla Anlık Normal’in yeni sayısında.
Cinsel yaşamın sağlığımız üzerindeki etkileri, Prof. Dr. Halim Hattat’ın anlatımıyla Anlık Normal’in yeni sayısında.
Spor fotoğrafçısı Onur Çam, Anlık Normal’in yeni sayısında, mesleğinin tüm inceliklerini ve zorluklarını anlatıyor.
Bilinçli bir tüketici olarak hem haklarımızı hem de cebimizi korumak için gelin Aydın Ağaoğlu’na kulak verelim.
Gıdalarımızla ilgili doğru bildiğimiz yanlışları keşfedeceğimiz Gıda Hurafeleri Avı’nın ilk etabı Anlık Normal’in yeni sayısında yer alıyor.
Genel yayın yönetmenimiz Atıl Ünal tarafından kaleme alınan bu kısımda en temel problemlerimizden birine hatırlatma yapıyoruz: Fikri Fakirlik!
“O halde geriye kalan milyonlarca mülteci ve göçmen için yegâne ve en gerçekçi çözüm, bu insanların aileleriyle birlikte ülkemize entegre edilmeleri ve burada yeni bir hayat kurmalarıdır.”
“Bizim Yıldız Holding küresel tecrübemiz neredeyse her ülke kültürünü kapsıyor” diyen Murat Ülker’in deneyimlerini okumak için önemli bir fırsat ele geçirmiş durumdasınız!
Ünlü yapımcı ve sunucu Osmantan Erkır ile televizyonculuğu, geçmişi ve geleceği konuştuk.
Pınar Yarar: ‘’Bir gecede hibrit düzeni kurmak mümkün değil ancak iyi bir planlama ile kısa sürede bu çalışma düzeninin meyvelerini yemek mümkün’’ diye belirtiyor.
Erdal Yazıcının açıklamalarına ve göründüğü üzere kanalların yapım amacı yol kısaltmaktır fakat Kanal İstanbul herhangi bir yol kısaltmadan boğazın hemen paralelinde yapıldığını görmek mümkün.
Filozof Simone Weil bu durumu güzel özetlemiş: “Bağlanmak illüzyon yaratır, gerçeğe sadece bağımsız insanlar ulaşabilir.”
‘’Bu yeni ürün lansmanlarında “başarısız oldu”, “hayal kırıklığı”, “iptal edildi” sonuçlarına alan ürün yüzdesi nedir biliyor musunuz? Tam %80. Bu sonuç yıldan yıla da değişmiyor.’’
‘’Salona kattığımız balkonları geri getiremedik.’’
Bu yazı kadın saçına, kendi iradesi dışında uzanan gözleri, dilleri, elleri ortaya koymak için ve “nereden nereye gelmişiz, daha ne kadar yolumuz var” düşünelim diye yazıldı.
‘’İş dünyası şu an çok iştahlı. Birçok başka sektörden gelip oyun endüstrisine girmek isteyen çok fazla yatırımcı ve girişimci var’’
Her bir yanımızın yasaklarla dolu olduğu şu günlerde neler yapıyordu Kandemir Konduk?
‘’Z kuşağından sonra gelen nesillerin, kağıt ve metal parayla karşılaşacakları tek yer ‘Tarih Dersleri’ olacak’’ diyen Cüneyt Devecigil, kripto paraların geleceği şekillendireceğini de belirtiyor.
Recep İvedik gibi herkesin bir şekilde duyduğu bir karakterin yaratıcısı olarak belirtmekten çekinmiyor: ‘’Komiklik fazlasıyla mutsuz insanlarla dolu bir toplumda çok zor yapılıyor...’’
‘’Aslında insan hikayeleri, biraz da memleket hikayeleri de demektir diyerek yola çıktım. Bütün sanat insanlarının, özellikle bilim insanlarının hayatları biraz da ülkenin de hikayeleri demek oluyor, bunları anlatmak istedim ben’’
‘’Pandemi, gelişmekte olan ülkelerin son çeyrek yüzyılda elde ettiği kazanımların çoğunu silebilir ve bizi büyük ve genişleyen küresel eşitsizliğin olduğu bir dünyaya geri döndürebilir.’’
‘’Bu kadar oyunu kim oynuyor? Cevabın içinde, zamanı daha çok olanlar ve buna azıcık bile olsa zaman ayırabilenler var. Bu noktada da en çok maruz kalanlar gençler ve çocuklar oluyor.’’
‘’Ülkenin yarısını yetiştiren kadınları, ülkemizin daha güçlü, daha yaratıcı olması için desteklemek boynumuzun borcu… Niyetimiz olduğu sürece, başaramayacağımız şey yok!’’
‘’Covid öncesinde pek çok şirket evden çalışma gibi esneklik hususlarının mümkün olmadığını söylüyordu. Artık çalışanlar neyin mümkün olduğunu bildiği için, daha fazla esneklik arzusu oluştu.’’
‘’Geçmişte doğru kabul edilen bir şeyin bugün yanlış olduğunun kanıtlanması, birilerinin bizi kandırdığı anlamına gelmiyor. Aksine bilimdeki gelişmelerle bir adım daha ileri gittiğimiz anlamına geliyor.’’
“Akışkan Modernite”, yaşamın üretim etrafında değil, tüketim etrafında örgütlenmesidir.’’ diyor Bauman.
‘’Yaşattığı ana duygulardan biri şaşırtmak olan sihirbazlık sanatı, bu koşullarda canlı bir performansta yaşatabileceği heyecan ve duyguları yaşatmakta oldukça güçlük çekecektir. Dolayısıyla dijital dünyada var olmak için adapte olmak, değişime uğramak zorunda kalacaktır.’’
‘’Kimi firma annelerin bu dönemde iş performanslarının düştüğünü belirtse de ben bunun acımasız bir yorum olduğunu düşünüyorum. Bu kadar ağır bir yükün altına kimi koysak emin olun tükenirdi.’’
Adil - Adalet, Eşitlik – Demokrasi, Demokratik – Demokrat Şimdi hepsini ele alacağız.
‘’Hatta neredeyse tüm perakende zincirleri varlıklarını inkar edercesine web üzerinden satışa ve teslimata yöneldiler. Değişen tüketici alışkanlıkları inovasyonu zorunlu kıldı.’’
‘’Dış dünya ile iletişimi duyularımız aracılığı ile kuruyor, onlar aracılığı ile beslenebiliyor, üreyebiliyor, toplumun diğer bireyleri ile ilişki içinde olabiliyoruz. ‘’
Şüphecilik, komplo teorileri, dünyayı ele geçirmek isteyen zenginlerin varlığı gibi distopik kurguları nedense çok seviyoruz. Yeni bulunan Covid-19 aşısı ile içimize çip yerleştirileceğine dair söylentiler de bu merakımızdan yayıldı zaten.
‘’Sürdürülebilirlik kendi iş alanımızda, varlığımızı tehdit eden unsurları belirleyip, öneriler geliştirip, hedefimize varmak için iş birlikleri yaptığımız çözümün bir parçası olduğumuz yapıcı ve pozitif bir yaklaşımdır.’’
‘’Orta Asya’dan gelen göçebe kültürümüzün bizim ruhumuzda yarattığı en önemli özellik bir yere ait olamama, bir yere ait kalamayacağını düşünme, geçicilik duygusu, başka uygarlıklara, kültürlere kolay adaptasyon yeteneği.’’
Pandemi başladığında, yasaklar geldiğinde hepimiz evlerimize çekildik ve dışarıda akmaya devam eden bir dünya bıraktık. Bu yeni normal dünyanın sokaklarında en çok rastladıklarımız ise motor kuryeler oldu.
Kim derdi ki ‘’2020’de tüm dünyanın hayata bakışı köklü şekilde değişecek’’ diye? Kimsenin öngöremediği oldu ve bir virüs dünyanın düzenini değiştirmeye vesile oldu!
‘’…Üst sınıflara geçtikte de yavaş yavaş yasaların “De facto” ve “Ipso Jure”si arasındaki farkı, yani yazılan teorik hukukla, uygulanan pratik hukuk arasındaki farkı yavaş yavaş anlıyorduk.’’
‘’Uzun uzun diyalogsuz sekansları da ne kadar seviyormuşuz da, haberimiz yokmuş.’’
Kabuğundan çıkmak kimileri için korkutucu kimileri için de yeni bir deneyim. Biliyoruz ki pek çok başarı hikayesi de mevcut, tam tersi deneyimler de. Ama bir de araştırmamız ve bilmemiz gereken detaylar var ki, bunların çoğunu da bu deneyimi tecrübe etmiş kişilerden elde edebiliriz.
‘’Bu yazıda kentlerin markalaşma faaliyetlerine, bu konudaki çalışma hedeflerine odaklanacağız. Turizmden öte hangi hedeflerin olduğuna, nasıl ulaşılabildiğine bakacağız.’’
Sanatçıların pek çoğu aslında gerçekten bohem bir hayat tarzını benimsediğinden habersiz.
Sizce “Zeytinyağlı Yiyemem Aman” türküsü dış mihrapların ülkemizi kıskacına almak için hazırlattığı tehlikeli bir silah mı?
Toplum artık bir markanın pazarlama stratejisinde şeffaf olmasını istiyor. Hatta artık çoğu zaman markayı sosyal sorumluluk girişimlerine göre değerlendiriyor ve bu tarz markaları desteklemeye yönelik tüketim yapıyor.
Son aylarda alacağımız ufak kararlarda bile risk alıyormuşuz hissine kapılıyoruz. En basitinden; dışarıya adım atarken bile risk aldığımızı biliyoruz.
‘’Bu yazıda; oluşan ve oluşması muhtemel ruh sağlığı sorunlarıyla ilgili alınması gerekli tedbirler üzerinde duracak ve ülkemiz adına bir gelecek vizyonu belirlemeye çalışacağım.’’
Resmiyete kavuşmuşken detaylarını sizin için özetlemek istedik.
‘Tıpta Ve Sağlıkta Balon Bilgiler’ kitabının yazarı Prof. Dr. Nina Shapiro örnek eğitim modeli olarak kullanılabilecek yaz kamplarına dair sistemi bizlerle paylaştı.
‘’MSG Birçok Yiyecekte De Doğal Olarak Bulunuyor.’’ Tükettiğimiz çoğu gıdanın doğal MSG içerdiğini biliyor muydunuz?
Anlık Normal Dergi 5. Sayı 3. Kısım’da Eczacı Profesör Dr. Ekrem Sezik bağlantı gördüğü bu ‘’Zakkum’’ meselesini tarihten örneklerle ve tekrar gündeme gelme hikayesine de yer vererek açıklıyor.
Gerçeklikten uzaklaşmadan Türkiye peynirini ele alıyoruz. Siyasetin ticarete birebir dirsek teması halinde olması, pek çok ticari olayın duyulmasında polemik yaratabilecek açıklamaları da beraberinde getiriyor. Gerçeğin ne olduğunu ise okuyan ve araştıran insanlar bilecek!
“Bugün var olan mevcut koşullar altında mümkün olan en iyi eğitim sistemini geliştirmek için neler yapılabilir?” öncelikli olarak üzerinde düşünmemiz gereken soru bu.
Aşı bulunmaması, durumun öngörülemezliği ve süresiz karantina, herkes için stresli bir durum yaratır. Stresli durumlar anksiyete, depresyon gibi yaygın ruh sağlığı sorunlarını artırabilir.
Gıda ve tarım uzmanları birçok meslek dalı konu hakkında konuşabilir, ancak kimsenin korku imparatorluğu oluşturmaya hakkı yok...
Tüketici paranoyası sağlığa zarar verir!
‘’Bilginin doğruluğunun teyidini yapacak objektif otorite kim olacak?’’
''Ticari kaygılarla bilim üretmek insanlığın temel sorunlarına destek oluyormuş gibi gözükse de uzun vadede hiçbir önemli soruna çözüm getiremeyeceği açık.''
‘’Yaklaşık 2.5 - 3 Aylık süreyi sosyal izolasyonda geçiren biz dünyalılar için en büyük seçenek izlemek oldu!'’
3. Sayı / 3. Kısım’da yer alan soru listesini dikkatli oku ve soruları kendine göre cevaplandır!
Kafamızda Don Quijote’tan Süperman’e uzanan kahramanlık kavramı bu süreçte ete kemiğe büründü, belki de tanıdığımız, bildiğimiz insanlardan oluşmaya başladı.
Artık Turkcell Dergilik uygulaması aracılığıyla da Anlık Normal dergiye ulaşabilirsiniz.
Bu durumu ‘’Dijital Dönüşüm’’ ile yaşanan plansız bir yüzleşme olarak tarif etmek mümkün.
Önümüzdeki dönem büyükşehirlerden daha az nüfuslu yerleşimlere doğru bir göç eğilimi oluşabilir.
‘’Üretmezsek aç kalırız, üretirsek dünyayı besleriz. Türkiye böyle bir ülke.’’
Bilgi herkes için kıymetlidir. ‘’Anlık’’ bilgi ise en ihtiyaç duyduğumuz bilgi türüdür.
KOVİD-19 DOSYASINDA KİMLER HANGİ BAŞLIKLARLA BİZİMLEYDİ?
Yaşamaya kaldığımız yerden ama korona virüs gerçeğini de göz ardı etmeden devam edeceğiz gibi görünüyor.
SIRADANLAŞAN ANOMALİLERİ GÖRÜNÜR KILMAK İÇİN, NORMAL AMA SIRADAN OLMAYAN BİR DERGİ GELİYOR NORMAL DERGİ