TEMEL REİS YİYOR DİYE YEDİĞİMİZ ISPANAKLAR BOŞUNA MIYDI?

TEMEL REİS YİYOR DİYE YEDİĞİMİZ ISPANAKLAR BOŞUNA MIYDI?

TEMEL REİS YİYOR DİYE YEDİĞİMİZ ISPANAKLAR BOŞUNA MIYDI?

Kahramanı Temel Reis olan zamane çocukları burada mı? Yıllardır zorla ıspanak yedirilen bu çocuklar güçlendi mi, yoksa o kadar ıspanak boşuna mı yendi?

Konu beslenme ve sağlık olunca maalesef hurafeler hayatımıza çok daha kolay sızıveriyor. Bitkilerden ve sebzelerden nasıl faydalanmamız veya neden kaçınmamız gerektiği hakkında bir çok hurafe ile karşı karşıyayız. Her biri çok basit önermelerle o kadar gerçek gibi ki, ne olduğunu anlamadan bir anda yayılıyor. Ispanak, içinde barındırdığı demir ve faydaları da hayatımıza tam olarak bu şekilde girdi.

Temel Reis, Safinaz’ı kurtarmayı başardı mı bilinmez ama kendini hurafeden kurtaramadı! Ispanak efsanesiyle akıllara kazınan Temel Reis, bir dönemin çocukları için önemli bir kahramandı. Kabasakal ile her mücadelesinden önce ıspanak tüketir ve gücüne güç katardı. Hikayede Temel Reis’in gücünü ıspanaktan aldığı doğrudur ama en başından beri hikayede bile bunun demirle ilgisi hiç olmamıştır. Temel Reis’in ağzından dinleyelim; “Ispanak A vitamini ile doludur. Ve bu insanları güçlü ve sağlıklı yapar.”

Yanlış kurulan neden- sonuç ilişkisiyle Temel Reis ve ıspanak arasında kurulan yanıltıcı bağlantı neydi? Bilimsel gerçeklerin ışığında, Gıda Hurafeleri Avcısı Ebru Akdağ, hurafe tuzağına düşmememiz ve gıdalarla ilişkimizi düzeltmemiz için aydınlatıcı bir yazı ile karşımızda.

“Ispanak demir deposudur” önermesi kesinlikle doğru, ama bu depoyu biz kullanabiliyor muyuz konusunda çok farklı şeyler söylenebilir. Ispanak da her gün soframızda olması gereken sebzelerden biri, besleyici. Sebzelerden alacağımız faydayı abartmanın çok da anlamı yok, değil mi? Anlık Normal’in yeni sayısında sizleri ufuk açıcı bir sohbet beklemekte.

Kategori: GenelTarih: 13 Aralık 2021, Pazartesi