SIRADAKİ ÇAĞ: FIN-TECH ÇAĞI

SIRADAKİ ÇAĞ: FIN-TECH ÇAĞI

Şirket kuran bir şirket; girişim kurup, büyütüp, satmak ve bunu sürekli tekrarlamak amacı ile kurulmuş bir yapı olan Aktif Ventures’in Genel Müdürü Yakup Sezer ile FinTech bankacılığını ve Aktif Ventures’in  start-up dünyasındaki yerini konuştuk.

“Exit bizim ana hedefimiz, çünkü biz şirket kurup büyütüp satmak istiyoruz: Kur, büyüt, sat.”

Aktif Ventures’ı bankaların girişim veya hızlandırma merkezlerinden ayıran, ekstra motivasyon sağlayan ne?

Bankalar ile FinTech’ler iki ayrı dünya. Bir kere kan uyuşmazlığı var. Buradaki insan profiliyle bankadaki insan profil de birbirinden çok farklı. Dolayısıyla ancak şu noktada buluşulabiliyor; banka FinTech’e yatırım yaptığında katma değer sağlayabiliyor.

Aktif’i onlardan ayıran şu,

“Biz yatırım yapmanın yanında bir bankanın kendi sahip olduğu yetenekleri -uyum, operasyon gibi- FinTech’lere açıyoruz. Kendi kaynaklarımızı, altyapılarımızı, her şeyimizi açıyoruz ki gelsinler kendileri bizim olanaklarımız üzerimize FinTech’lerini kursunlar. Ve bu işi ciddi yapıyoruz. Motivasyonumuz da stratejimiz de büyük. Tamamen buna özel.”

Bankacılıkta “Whats Next?” ne diye sorarsanız, ben onun FinTech’lerin getirdiği büyük değişim dalgası olacağını, Türkiye için FinTech çağının geldiğini düşünüyorum.

Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer ile girişimciliğe dair bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.

Keyifli okumalar

Kategori: GenelTarih: 15 Aralık 2022, Perşembe