“YATIRIMCILAR İÇİN KALİTELİ GİRİŞİM, GİRİŞİMLER İÇİN KALİTELİ YATIRIMCI”

“YATIRIMCILAR İÇİN KALİTELİ GİRİŞİM, GİRİŞİMLER İÇİN KALİTELİ YATIRIMCI”

Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik’e Dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan Keiretsu Forum’u ve deneyimlerini sorduk.

Keiretsu aslında bir pazar yeri platformu. Dünyanın en büyük melek yatırım ağı. Dört kıtada 53 şubesi var. Mottomuz çok basit; yatırımcılar için kaliteli girişim, girişimler için kaliteli yatırımcı.

Start-up ile girişim arasındaki fark nedir?

Her girişimcinin start-up olmadığını dile getiren Berik: Biz start-upları arıyoruz. Evet start-up da özünde bir işletme sermayesi aramaktadır ama biz olumlu anlamda yıkıcılığı olan bir iş yapanları seçmeye çalışıyoruz. O seçmeye çalıştığımız kişiler içerisinden de yine eleye eleye yatırım yapmaya çalışıyoruz. Start-up'la girişimin arasındaki en temel fark budur.

Hulusi beye anlık gündemini sorduğumuzda, hepimizin az çok da olsa ilgilendiği aşina olduğumuz bir endüstri olan “oyun” cevabını alıyoruz.

“Takım elbiseliden sokakta çöp toplayanlara kadar herkes oturup oyun oynuyor.”

What is next?

Sağlığın insanlar için çok önemli olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Hulusi Berik de bu öngörüyle; Teknolojinin sağlık sektörü çok büyük verinin hızlı bir şekilde işlenebilmesi ve anlamlı veri çıkartılabilmesi için gerekli olduğunu belirterek “Benim için ‘What is next?’ sağlıkta yapay zeka.” diyerek bize önemli tüyolar veriyor.

Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik ile ufkumuzu açan bir sohbet gerçekleştirdi.

Keyifli okumalar

Kategori: GenelTarih: 17 Kasım 2022, Perşembe