YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISININ TEMELİNDE YATAN; DİSİPLİNLER ARASI ÇALIŞMA

YENİLİKÇİ BAKIŞ AÇISININ TEMELİNDE YATAN; DİSİPLİNLER ARASI ÇALIŞMA

Akademik çalışmasını Avrupa Bölgesel Kalkınma Politikası üzerine yapmış, ödül alacak seviyede gazetecilik yaptıktan sonra uzun süredir Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye İletişim Bölüm Başkanlığını yürüten Dr. Faik Uyanık’a başarı şifrelerini nasıl çözeceğimizi ve gerekli adımların neler olduğunu sorduk.

Bir start-up için öngörülebilen ve öngörülemeyen pek çok faktör olduğunu belirten Uyanık, bu faktörlerin hayatın her alanında kaos getireceğini vurguluyor ve ekliyor:

“Kaosu iş yapmak ve geliştirmek için koşulların uygun olduğu bir ortam olarak da değerlendirmek mümkün.”

Uzun vadede hedefiniz nedir?

2030 yılına dek dünya liderlerinin uzlaştığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) ulaşmak. SKA’lar içinde iklim eylemi önemli yer tutuyor. Paris İklim Anlaşması’nın da haritasını çizdiği doğrultuda iklim eylemini sürdürerek gezegenimizi felakete sürüklenmekten alıkoymak, önceliğimiz.

UNDP hangi ihtiyaca cevap veriyor?

UNDP, birbiriyle kesişen ve birbirini besleyen sorunları, insanların istek ve özgürlüklerinin odakta olduğu bir kalkınma yaklaşımı ile çözmeyi öneren bir Birleşmiş Milletler kuruluşu. Türkiye'nin kalkınma önceliklerine yönelik pratik çözümler bulmayı hedefliyoruz ve bu amaçla Türk hükümeti ve diğer ortaklarımızla birlikte projeler yürütüyoruz. Ayrıca, Türkiye ve çevre ülkelerdeki krizler ve doğal afetlere yanıt vermede öncü rol oynuyoruz.

Genel Yayın Yönetmenimiz Atıl Ünal, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Dr. Faik Uyanık ile keyifli ve bilgi dolu bir sohbet gerçekleştirdi.

İyi okumalar

Kategori: GenelTarih: 22 Kasım 2022, Salı